Hvorfor lage et sosialt læringsnettverk

Skal moderne teknologi endre praksis i klasserommet må det lages verktøy som er tilgjengelig for mange lærere. I dag er mitt generelle inntrykk at kunnskapsproduksjonen i skolen er organisert mot reprodusert faktakunnskap og lærebokas prioriteringer i stedet for lekende, reflekterende og elevaktiv læring.  Det fremstår som tydelig for meg at lærerne i liten grad klarer å balansere læringsprosessen mellom å legge opp til læring på et overfladisk nivå og dybdelæring i forhold til hvor eleven er i sitt læringsløp (tilpasset opplæring). Mange lærere sier at tilpasset opplæring er en flopp fordi de ikke har verktøyene som skal til for å tilpasse opplæringen i dag. Derfor bestemte jeg meg for ett år siden å lage det perfekte læringsnettstedet hvor lærere og elever gjennom samhandling skal utvikle sin læring. 

Go Study it har i løpet av det siste året gått gjennom grundig husvask og rensing fra en grovskisse på hva et sosialt nettverk bør være/kan være/skal være. Mye er enda ikke klart, men jeg mener at vi har et godt utgangspunkt når vi kommer til lanseringsdato før elevene starter på nytt skoleår i august.

Go study it er en åpen innovasjon med produkter som allerede er utviklet, men det er per dags dato ingen sammenstilling mellom de ulike produktene. Enkelt forklart er go study it en blogg hvor elever og lærere reflekterer over læring, deler kompetanse og undervisningsopplegg. Elevene vil i hovedsak arbeide i sin «arbeidsbok», mens lærerne møter elevene i «klasseromet». I klasserommet legger læreren ut undervisningsopplegg  og elevene responderer på disse. Det vil også være mulig for andre lærere og elever å følge det offentlige i «klasserom» og «arbeidsbøker», dersom eierne tillater det. I tillegg til dette har jeg utviklet ei verktøykasse med noen faste verktøy som digitale ordkort, mulighet for videoopptak og emnetavler og i tillegg kan brukerne legge til sine digitale verktøy og dele disse i verktøykassa.

Behovet for å sette sammen denne pakken er stort siden det fra skoleeiers side er viktig å ha kontroll på elevidentitetene slik at elevene ikke skal legge ut sin identitet (e-post og annen kontaktinformasjon) på ulike nettsteder. Jeg ser også et stort behov for et nettsted som følger det norske regelverket for lagring og behandling av elevidentiteter.

Følg meg på veien med utvikling og lanseringen av et nytt og bedre læringsverktøy i skolen. Kom gjerne med innspill og jeg er hele tiden på jakt etter gode artikler om lærende nettverk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s