Studieteknikk.no

Hvordan lærer elevene best, og hva lærer elevene mest av? Det er spørsmålet lærerne ofte stiller seg i planleggingen av sine undervisningstimer. Svaret er gjerne å lære elevene studieteknikk. Problemet oppstår når elevene ikke ser nytten av notater, tankekart eller ordkort.

Eksempel på analogt tankekart som mange aldri vil klare å lese igjen etter 2 uker. hentet fra http://aneiris.com/here/?p=619

Eksempel på analogt tankekart som mange aldri vil klare å lese igjen etter 2 uker. hentet fra http://aneiris.com/here/?p=619

Jeg har stor tro på at studieteknikker virker godt når elever skal lære noe nytt. Problemet er bare at hva jeg tror på og hva andre lærere tror på virker ikke på elevene når de ikke klarer å ha god orden på notater fra timene, eller at elevene rett og slett ikke forstår hva de har skrevet i boka (dette gjelder spesielt guttene). Siden nytteeffekten av god studieteknikk ikke kommer til syne før eleven har behov for det (gjerne dagene før tentamen eller eksamen) blir ikke notatskrivingen brukt på en effektiv og klar måte.

Siden alt blir penere på data har jeg stor tro på at dersom elevene bruker digitale verktøy til notatskriving, tankekart, oppgaveløsning og innlevering av arbeidskrav vil dette gjøre forarbeidet til prøver mye lettere. GoStudyIt er et verktøy for å skrive notater og oppgaver. Her kan eleven samle digitale verktøy som han har brukt i læringsarbeidet. Han kan også laste opp vedlegg som PDF, Word, Excel eller lignende (kommer snart) slik at han har alt på en plass. Dersom læreren oppretter campus og legger ut sin undervisning og sine lekser der har eleven alt sitt arbeid på et sted. Dermed blir lærerens oppgave mye lettere. Eleven vil se at han har nytte av notatene sine eller andre umiddelbart, og bruken av studieteknikk vil øke.

Så enkelt er det å bygge inn og lage innhold i gostudyit.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s