Windows skydrive min nye favoritt

Windows skydrive eller Windows Onedrive som det blir hetende er et fantastisk lagringsmedium. Jeg har i utgangspunktet vært en google drive-entusiast, men i det siste har jeg oppdaget alle de fantastiske mulighetene som ligger i Windows Skydrive. Ikke bare har denne skytjenesten samme muligheter som google drive, men den har de samme fantastiske mulighetene som ligger i Office 365. Det er sømløst å laste opp dokumenter, dersom du har koblet din Skydrive til datamaskinen og den fungerer minst like godt som dropbox til å dele dokumenter med andre. Dermed har den alt du har behov for av office-tjenester som One-note, PowerPoint, Excel og Word. Det beste av alt synes jeg likevel er innebyggingsfunksjonen som tillater deg å vise dokumentet i blant annet nettsteder som gostudyit.com

Bilde

Når du går på menylinjen og velger del, får du to muligheter. Den ene muligheten er at du, som i google drive, inviterer andre til å lese eller redigere på dokumentet. Det beste er imidlertid innebyggingsfunksjonen. HTML-kodene <iframe> og <object> er etter min mening de mest ukjente og geniale kodene som selv utrente og ufaglærte kan og bør benytte seg av på blogger eller i gostudyit.com. Disse kodene gir oss som brukere makt til å vise hva det er vi holder på med på andre nettsider.

Bilde

Deretter er det bare å generere koden som kommer som en Iframe-HTML-kode. Jeg kan ikke si hvordan dette fungere i forhold til andre nettsteder enn gostudyit, men der har vi lagt opp til en innebyggingsramme hvor innebyggingskoden under enkelt limes inn.

Bilde

Til slutt er det eneste viktige å tenke på hvem som kan redigere dokumentet. For enhver bruker tror jeg det er viktig å tenke på samhandlingsknappen til høyre hvor du angir rettigheter i forhold til denne visningen av ditt innebygde dokument.

Lykke til med å utnytte Skydrive (Onedrive) i fremtiden.

Mens du først er i gang lag deg konto på gostudyit og opprett campus hvor du enkelt kan dele ut oppgaver og undervisningsopplegg til elevene dine. Her kan du lese mer om opprettelse av campus og mulighetene der

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s